Ingredients
4 talls de morro de bacallà de 160 g cadascun
1 ceba tendra
1 poma Golden
2 porros
1 carbassó
1 brot d’api tendre
grana d’ametlla
pols d’ametlla

Per a la sopa de tomàquet:
4 tomàquets madurs
oli d’oliva verge extra
sal
pebre verd en pols
vi blanc

Per a l’allioli de poma:
1 poma Golden
2 ous
1 molla de pa
moscatell
2 alls tendres
oli d’oliva verge extra

Preparació
Talleu la poma, el carbassó, la ceba i els porros a daus petits. Marqueu el bacallà dessalat a la graella amb oli. Afegiu-hi les verdures tallades (inclòs l’api) i ofegueu-les lleugerament, sense deixar que perdin color.
Per a la sopa de tomàquet: escaldeu i peleu els tomàquets, liqüeu-los i amaniu-los amb oli d’oliva verge, sal, pebre i unes gotes de vi blanc.
Per a l’allioli de poma: escaliveu la poma, peleu-la i traieu-li el cor. Tritureu la poma juntament amb els 2 ous, la molla de pa banyada amb moscatell i els alls tendres. Salpebreu el conjunt i prepareu l’allioli, afegint l’oli d’oliva a mesura que el va acceptant.
Napeu el bacallà amb l’allioli, afegiu-hi la grana, i poseu-lo al forn.
Amaniu-ho amb pols d’ametlla. Un cop gratinat, retireu-ho del forn. Poseu al fons del plat la sopa a temperatura ambient; al damunt, les verdures, i, finalment, el bacallà gratinat amb l’allioli.

Al Mercat ho tenim tot i si cal, t’ho portem a casa
DIRECTORI DE PARADES

Font: https://www.cuina.cat/

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari