En l’actualitat es pot disposar de gairebé totes les varietats de fruita i hortalissa fresca durant tot l’any: conservant-les en cambres frigorífiques, cultivant-les en hivernacles, important-les d’altres països, etc. Malgrat això, les seves varietats tenen una distribució estacional tradicional, i tenir-ho en compte, a la vegada que se’n promou el consum de proximitat, fa que la fruita i hortalissa sigui més econòmica i més saborosa. Això també afavoreix el desenvolupament rural, integrat al territori des del punt de vista ambiental, econòmic i social, i la vinculació entre els àmbits rural i urbà i els de producció i consum.

Els calendaris de temporada de fruites i verdures són eines que ens permeten seleccionar aquests aliments en l’època típica de recol·lecta, tot i que a vegades són variables, perquè el clima i les condicions per a l’agricultura de les diferents regions són molt diverses.

Menjar fruita i verdura de temporada té molts beneficis per a la salut i per al medi ambient.
En primer lloc, la fruita i la verdura de temporada solen ser més fresques, ja que han estat collides recentment i han tingut menys temps per a perdre nutrients. Això significa que solen ser més nutritives i tenir un sabor millor.

En segon lloc, la fruita i la verdura de temporada solen ser més barates, ja que s’han produït en quantitats més grans i han estat més fàcils de transportar als mercats.
Finalment, menjar fruita i verdura de temporada és millor per al medi ambient, ja que això significa que s’han produït localment i no han hagut de ser transportades a llargues distàncies, reduint així les emissions de gasos d’efecte hivernacle. També pot ajudar a suportar els productors locals i a promoure la varietat en els cultius.

Font: https://canalsalut.gencat.cat/

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari