Ingredients (4 pers)
Vieires (16 u.)
Carbassó (2 uts., Grans)
pebre vermell dolç
Oli d’oliva verge extra
pebre negre
Sal en escates
cebollí
Vinagre de xerès
Brots (variats)
Per aconseguir que el carabassó es converteixi en espaguetis necessitaràs un pelador en juliana o un ratllador (utilitza els forats gruixuts per treure els espaguetis). Talla el carabassó de manera que quedi el més semblant als espaguetis i reserva.
Neteja les vieires i separa el corall. Seca amb paper de cuina i servei.
Els espaguetis de carabassó els pots cuinar de diverses maneres: Cou en aigua bullent amb sal durant un minut o bé saltar-los a la paella. Nosaltres et recomanem que els cuinis d’aquesta última forma en una paella ben calenta amb una cullerada d’oli. Saltar durant 3 o 4 minuts i estaran gairebé igual que la pasta al dente.
No els tiris sal encara, si no s’estovaran i el que volem és que tinguin una textura semblant a la de la pasta.
En una paella molt calenta tira unes gotes d’oli i les vieires. Cuina un minut per cada costat. Salpebra i deixa un minut més. És important que no se’t passi perquè quedi tendra.
Serveix els espaguetis de carabassó al centre del plat i encercla’ls de les vieires a la planxa. Empolvora amb una mica de pebre vermell dolç, ruixa amb un rajolí d’oli d’oliva i unes gotes de vinagre de Jerez. Decora amb alguns brots verds per donar-li un toc de color i frescor … i acaba amb unes escates de sal