En trobades d’amics, aperitius, festes… l’hummus s’ha convertit gairebé en un imprescindible. Però aquest puré de cigrons també és un paté vegetal molt sa per al dia a dia. I amb els productes de qualitat del Mercat et quedarà boníssim en fer-lo a casa. Només necessites cinc minuts i una mica de gana.

Ingredients per a 4 persones

1 pot de cigrons cuits bio de 220gr.
1 cullerada de tahina bio (pasta de sèsam torrat)
1 dent d’all
1 pessic de comí en pols
Un rajolí de suc de llimona
Oli d’oliva
Pebre vermell

Com fem l'hummus del Mercat del Masnou

Escorrem els cigrons i reservem el líquid. Posem els cigrons al got de la batedora amb la cullerada de tahina, la dent d’all pelada, el pessic de comí i el rajolí de llimona. Ho triturem tot fins que ens quedi un puré. Si queda massa espès, sempre es pot alleugerir amb una mica del líquid reservat. El podem fer amb temps per tal que els gustos macerin, deixant-lo reposar a la nevera.

A l’hora de servir, et recomanem que el posis a un recipient pla per poder-lo estendre. I és que ara bé quan donem el toc final, posant per sobre pebre vermell i un rajolí d’oli. A partir d’aquí, només queda menjar-lo amb bastonets de pa, pa de pita o bé pastanaga pelada i tallada en bastons.

I si vols donar-te un homenatge, obre una ampolla de pansa blanca de la DO Alella, i gaudeix de la frescor del plat i la del vi.

Per fer hummus al teu gust

La proporció del comí i de la llimona són claus, i per tant, et donen tota la llibertat per adaptar aquesta recepta d’hummus al teu gust. Tanmateix, si vols alleugerir el gust de l’all, pots escaldar la dent d’all (i l’aigua de la cocció la pots fer servir per alleugerir el paté de cigrons), o bé pots escalivar un cap d’alls al forn, i fer-ne servir un per l’hummus i la resta per a altres plats.

La curiositat: Què és la tahina?

La tahina o tahin és una pasta feta a partir de sèsam. Es fa servir molt sovint a la cuina de l’Orient Mitjà, d’on prové també la recepta d’hummus. Podem trobar tahina blanca, fet a partir de les llavors crues, o la tahina torrada que us recomanem amb la recepta, amb un gust més intens i un toc amargant deliciós. El sèsam és una llavor oliosa, però també rica en proteïnes, sobretot metionina, un aminoàcid poc present en llegums.

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari

Newsletter

Introduïu la vostra adreça electrònica a continuació per subscriure-us al nostre newsletter i rebre ofertes exclusives, promocions y notícies.

Gràcies per subscriure-us!

Something went wrong.