Muffins, magdalenes… Anomeneu-les com vulgueu. Però oblideu un esmorzar o un berenar dolç, que aquesta recepta del Mercat és ben salada, i la podeu fer servir més com a guarnició o com a un original entrant. I en tot cas, és la recepta perfecta per aquelles persones que pateixen celiaquia o intolerància al gluten. Voleu provar a fer-la?

Ingredients per a 4 persones
1 got de quinoa bullida
1 got d’espinacs ben talladets
Mig got de formatge ratllat
Mitja cullerada d’all picat i julivert
3 ous
3 cullerades de farina d’arròs
1 sobre de llevat químic
Sal

Com fem els muffins o magdalenes salades de quinoa del Mercat
Per fer aquesta recepta és imprescindible el motlle per a magdalenes. Hem de posar-hi mantega per tal que després puguem treure bé els muffins del motlle.
Posem a escalfar el forn a uns 180ºC durant uns deu minuts. Justament, els deu minuts (si arriba) que necessitem per preparar la massa. Com? Doncs barrejant tots els ingredients, excepte els ous, a un bol. En un altre bol, batem els ous amb energia i els afegim a la resta d’ingredients. Tornem a barrejar amb moviments envolupants per airejar la massa. I ja està.
Ara només queda distribuir-la als espais del motlle, de forma que només n’ocupi la meitat de cada espai, ja que amb la cocció creixerà. I cap al forn, a 180ºC fins que la massa quedi cuita. Per això caldran uns 20 minuts, però tot depèn de la mida dels muffins, per la qual cosa us recomanem que en comproveu la cocció punxant amb un ganivet, per exemple. Si surt net, és que el muffin ja és a punt.
Després els deixeu reposar una mica per poder treure’ls del motlle i, si els serviu com a entrant, sempre poden anar acompanyats d’una mica d’amanida verda. Com a guarnició, són perfectes per a carns blanques, peix, tofu, etc. I tasteu-les amb un bon vi escumós brut de la D.O. Alella per arrodonir la menja.

Per fer els muffins salats al teu gust
Us heu fixat que no hem posat el tipus de formatge ratllat que es necessita per a la recepta? Doncs justament no l’hem posat perquè el triïs tu! Només has de tenir en compte una cosa: el formatge ha de ser de fondre, per fer més suau la magdalena. I pot ser de vaca, d’ovella o de cabra, però perquè es fongui necessitem que tingui un mínim d’un 40% de greix. Si en té menys, el que passarà quan superi els 55ºC és que es farà dur, i això no ens interessa per a aquesta recepta.
D’altra banda, pots adaptar la recepta afegint espècies com pebre, retirant-ne condiments com l’all, afegint herbes com el cigolí, etc.

La curiositat: Què és ben bé la quinoa?
A vegades ens diuen que és un llegum, a vegades un cereal, però no és ni una cosa ni l’altra. És ben cert que la quinoa té un percentatge considerable de proteïnes, com els llegums. I com que és una llavor, els seus usos en cuina són similars als dels cereals, però no pertany al grup de les gramínies, que és el grup botànic dels cereals. De fet, com a planta, la quinoa és més propera als espinacs o la remolatxa. Per tot plegat, se la considera un psuedo-cereal. Si l’heu de bullir a casa, l’heu de rentar bé primer, perquè sinó és amarga. Després només necessita entre 15 i 20 minuts bullint en aigua, fins que el gra s’obri.

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari