INGREDIENTS
4 ous
1 iogurt natural
Oli d’Oliva Verge
1 envàs de iogurt (que utilitzem com a mesura)
1 i 1/2 envasos de iogurt plens de sucre
3 envasos de iogurt plens de farina
1 sobre de llevat
Ralladura d’una llimona
Caramel líquid
PAS A PAS
Pas 1
Batem els ous en un recipient ampli. Incorporem el iogurt, l’oli, el sucre, la ralladura de llimona, la farina i llevat, i batem enèrgicament a mà o ajudant-nos de la batedora.
Ruixem el motlle (atenció!, que sigui apte per a microones) amb caramel líquid i vertim la mescla. Tapem i posem al microones durant 8 minuts aproximadament a màxima potència.
Deixem reposar uns minuts i desmoldem a l’inrevés, perquè la part del caramel líquid quedi a dalt. Pots empolvorar una mica de sucre glas.
Consells:
Quin millor pla per aquests dies que cuinar en família? I més si és una recepta dolça i esponjosa com el tradicional bescuit de iogurt que, en aquesta ocasió, prepararem sense cap foc. Això permetrà que grans i petits puguin participar en tots i cadascun dels passos de la seva elaboració, jugant amb textures i innovant en sabors.
Per exemple, pots canviar el iogurt natural per iogurt de sabors, afegir trossos de fruita natural com a pera o poma, i fins i tot una mica de cacau en pols. Pren nota de la recepta basi i deixa que els petits xefs de la casa aportin el seu toc d’imaginació.
Fuente: Borges