– 150 g de farina (10 cullerades soperes aprox.)

– 3 ous

– 150 g de formatge gruyère ratllat (1 got i mig)

– 2 porros

– 1 filet de salmó fresc de 300 g

– 50 g de mantega

– Mantega per untar el motlle

– 15 cl de llet

– 15 cl d’oli de gira-sol o d’oliva

– Sal

Estris:

– Una taula per tallar

– Un ganivet

– Un bol gran

– Un motlle allargat

– Una batedora de mà

– Una forquilla

– Una espàtula

– Un ratllador

– Un got

– Una tassa

– Una cullera sopera

Pas a pas:

– Preescalfeu el forn a 180°C. Demaneu als vostres fills que trenquin els ous i els tirin a un bol.

– Ensenyeu-los com es bat un ou, amb l’ajuda d’una forquilla o unes varetes, i deixeu que ho intentin ells sols.

– Poden incorporar-hi la farina, un cop pesada, i barrejar-ho amb una batedora manual fins a aconseguir una massa fina, sense grumolls.

– Demaneu-los que ratllin el formatge. Proposeu-los que vessin la llet i l’oli al bol i que hi afegeixin el formatge ratllat. Podeu deixar que salin una mica la barreja.

– Talleu el salmó a trossets. Talleu les arrels i la part verda dels porros i partiu-los per la meitat. Proposeu als petits que rentin els porros.

– Talleu-los a rodanxes fines. Sofregiu-los en una paella amb mantega durant 10 minuts. Afegiu-hi els trossets de salmó i continueu sofregint-ho durant cinc minuts.

– Quan estiguin llestos, podeu proposar als nens i nenes que afegeixin el salmó i el porro a la barreja de la farina.

– Demaneu-los que untin el motlle amb mantega. Els podeu ajudar, si ho necessiten, a vessar la massa al motlle amb l’ajuda d’una espàtula.

– Enforneu-ho durant 40 minuts. S’ha de deixar refredar abans de tallar el pastís a talls i tastar-lo.

Font: RAC1

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari