– 150 g de farina (10 cullerades soperes aprox.)
– 3 ous
– 150 g de formatge gruyère ratllat (1 got i mig)
– 2 porros
– 1 filet de salmó fresc de 300 g
– 50 g de mantega
– Mantega per untar el motlle
– 15 cl de llet
– 15 cl d’oli de gira-sol o d’oliva
– Sal
Estris:
– Una taula per tallar
– Un ganivet
– Un bol gran
– Un motlle allargat
– Una batedora de mà
– Una forquilla
– Una espàtula
– Un ratllador
– Un got
– Una tassa
– Una cullera sopera
Pas a pas:
– Preescalfeu el forn a 180°C. Demaneu als vostres fills que trenquin els ous i els tirin a un bol.
– Ensenyeu-los com es bat un ou, amb l’ajuda d’una forquilla o unes varetes, i deixeu que ho intentin ells sols.
– Poden incorporar-hi la farina, un cop pesada, i barrejar-ho amb una batedora manual fins a aconseguir una massa fina, sense grumolls.
– Demaneu-los que ratllin el formatge. Proposeu-los que vessin la llet i l’oli al bol i que hi afegeixin el formatge ratllat. Podeu deixar que salin una mica la barreja.
– Talleu el salmó a trossets. Talleu les arrels i la part verda dels porros i partiu-los per la meitat. Proposeu als petits que rentin els porros.
– Talleu-los a rodanxes fines. Sofregiu-los en una paella amb mantega durant 10 minuts. Afegiu-hi els trossets de salmó i continueu sofregint-ho durant cinc minuts.
– Quan estiguin llestos, podeu proposar als nens i nenes que afegeixin el salmó i el porro a la barreja de la farina.
– Demaneu-los que untin el motlle amb mantega. Els podeu ajudar, si ho necessiten, a vessar la massa al motlle amb l’ajuda d’una espàtula.
– Enforneu-ho durant 40 minuts. S’ha de deixar refredar abans de tallar el pastís a talls i tastar-lo.
Font: RAC1