Ingredients:
– 1 kg de patates
– 500 g de formatge fresc
– 3 ous
– 2 cullerades d’oli de gira-sol
– Sal i pebre
Estris:
– Un bol gran
– Un pelador
– Un ratllador
– Un batedor manual
– Una cullera de fusta
– Una paella
Pas a pas:
– Demaneu als vostres fills que comptin les patates i les rentin. Proposeu-los que les ratllin ben fines.
– Trenqueu el primer ou en un bol gran i deixeu que els trenquin la resta. Barregeu-ho enèrgicament amb un batedor manual.
– Els nens poden afegir el formatge fresc i les patates ratllades als ous, i després remenar-ho tot amb una cullera de fusta. També poden posar-hi la sal i el pebre.
– Ensenyeu-los a fer un pastisset amb les mans; després, que continuïn ells sols.
– En una paella, escalfeu l’oli. Allunyeu els petits de la paella perquè no es cremin si esquitxa.
– Daureu els pastissets i gireu-los quan tinguin un aspecte cruixent. No els hi deixeu més de cinc minuts per cada banda.