– 1 kg de patates dures i farinoses (10 patates mitjanes)
– 250 g de farina (2 gots i mig)
– 2 ous
– Sal i pebre
Estris:
– Una cassola gran
– Un bol gran
– Un bol petit
– Una forquilla
– Una cullera de fusta
– Un ganivet
Pas a pas:
– Proposeu als vostres fills que rentin les patates.
– Bulliu-les en aigua, amb una mica de sal, durant 30 minuts. Després deixeu-les refredar.
– Demaneu als nens que els treguin la pell.
– Quan les hagin pelat, proposeu-los que les aixafin en un bol gran amb una forquilla o amb un premsapatates.
– Demaneu-los que mesurin la farina i ensenyeu-los com trencar un ou.
– A continuació, afegiu la farina, els ous, la sal i el pebre a les patates.
– Proposeu-los que ho barregin bé amb una cullera de fusta, fins que quedi una pasta homogènia, sense grumolls.
– Dividiu-la en sis parts.
Per donar forma als nyoquis:
– Ensenyeu als nens com formar una mena de xurro amb cada porció de pasta; deixeu que ho intentin sols.
– Indiqueu-los com han de tallar cada xurro en boletes petites d’uns dos centímetres cadascuna i després ho hauran de provar ells.
– Ensenyeu-los a pressionar lleugerament amb una forquilla cada nyoqui. Observeu junts les ratlles que queden marcades a la superfície.
– Deixeu reposar els nyoquis durant 30 minuts.
Bullir els nyoquis:
– Submergiu-los en aigua bullent i deixeu-los-hi durant uns cinc minuts. Allunyeu els més petits de l’aigua bullent. Si cal, agafeu-los pel braç perquè observin com bullen i floten. Els nyoquis estaran llestos quan pugin cap a la superfície.
– Serviu-los amb salsa de tomàquet, de formatge (parmesà o qualsevol altre), d’herbes o només amb mantega.