– 1 kg de patates dures i farinoses (10 patates mitjanes)

– 250 g de farina (2 gots i mig)

– 2 ous

– Sal i pebre

Estris:

– Una cassola gran

– Un bol gran

– Un bol petit

– Una forquilla

– Una cullera de fusta

– Un ganivet

Pas a pas:

– Proposeu als vostres fills que rentin les patates.

– Bulliu-les en aigua, amb una mica de sal, durant 30 minuts. Després deixeu-les refredar.

– Demaneu als nens que els treguin la pell.

– Quan les hagin pelat, proposeu-los que les aixafin en un bol gran amb una forquilla o amb un premsapatates.

– Demaneu-los que mesurin la farina i ensenyeu-los com trencar un ou.

– A continuació, afegiu la farina, els ous, la sal i el pebre a les patates.

– Proposeu-los que ho barregin bé amb una cullera de fusta, fins que quedi una pasta homogènia, sense grumolls.

– Dividiu-la en sis parts.

Per donar forma als nyoquis:

– Ensenyeu als nens com formar una mena de xurro amb cada porció de pasta; deixeu que ho intentin sols.

– Indiqueu-los com han de tallar cada xurro en boletes petites d’uns dos centímetres cadascuna i després ho hauran de provar ells.

– Ensenyeu-los a pressionar lleugerament amb una forquilla cada nyoqui. Observeu junts les ratlles que queden marcades a la superfície.

– Deixeu reposar els nyoquis durant 30 minuts.

Bullir els nyoquis:

– Submergiu-los en aigua bullent i deixeu-los-hi durant uns cinc minuts. Allunyeu els més petits de l’aigua bullent. Si cal, agafeu-los pel braç perquè observin com bullen i floten. Els nyoquis estaran llestos quan pugin cap a la superfície.

– Serviu-los amb salsa de tomàquet, de formatge (parmesà o qualsevol altre), d’herbes o només amb mantega.

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari

Newsletter

Introduïu la vostra adreça electrònica a continuació per subscriure-us al nostre newsletter i rebre ofertes exclusives, promocions y notícies.

Gràcies per subscriure-us!

Something went wrong.