Ingredients:
Per a dues boles de pizza:
– 350 g de farina (1 bol)
– 10 g de llevat de forner (2 culleradetes)
– 25 cl d’aigua (un got gran)
– 1 culleradeta d’oli
– 5 g de sal fina
Per a la decoració:
– 200 g de salsa de tomàquet (1 got)
– 300 g de formatge ratllat (3 gots)
– 1 bola de mozzarella
– Herbes provençals
– Olives
– Tàperes
Estris:
– Un bol gran
– Una cullera de fusta
– Un drap net
– Un got
– Una safata de forn
– Una cullera
– Un ganivet
Pas a pas:
Preparació per a la massa de la pizza:
– Proposeu al vostre fill o filla que mesuri la farina o l’aboqui a un bol. Després hi ha de fer un forat enmig.
– Mostreu-los com dissoldre el llevat de forner en un bol amb un got d’aigua tèbia; observeu junts com es forma una espècie de mousse.
– Proposeu-los que barregin el contingut d’aquest bol amb la farina.
– Demaneu-los que escampin la farina damunt la superfície sobre què treballeu.
– Pasteu la massa plegats fins que no se us enganxi als dits.
– Afegiu l’oli d’oliva a la massa.
– Ensenyeu-los a formar una bola.
– Demaneu-los que la cobreixin amb un drap net i expliqueu-los per què.
– Deixeu que reposi durant una hora.
Per estirar la massa de pizza:
– Dividiu la massa en dues parts.
– Arrodoniu-la fins a formar dues boles.
– Estireu-les amb un corró de cuina fins a aconseguir una massa fina; que cadascú s’encarregui d’estirar la seva bola.
Per decorar i enfornar la pizza:
– Preescalfeu el forn a 210ºC.
– Mostreu als nens com pastar la massa a la safata del forn, que prèviament haureu cobert amb el paper adequat.
– Proposeu-los que escampin una capa generosa de tomàquet sobre la massa.
– Després proposeu-los que ratllin el formatge i que l’escampin sobre la massa; a continuació, poden tallar la mozzarella a trossets i afegir-los-hi.
– Els nens poden afegir-hi les herbes, les olives i les tàperes.
– Poseu la pizza al forn durant 15 minuts.
Font: Rac1