Ingredients
2 manats de bledes (de tronc ample)
1 ceba de Figueres gran
1 pebrot vermell
2 grans d’all
1 grapat d’ametlla crua
2 cullerades de tomàquet concentrat
oli d’oliva verge extra
aigua
sal
formatge parmesà ratllat

Preparació
Netegeu les bledes i separeu-ne la part verda de les fulles, que es pot aprofitar per a un altre plat. Talleu els tronxos a mida regular, peleu-los i feu-los bullir amb aigua i sal fins que siguin tous. Escorreu-los i poseu-los en una safata de forn quan hagin tret tota l’aigua.
Mentre bullen les bledes, piqueu la ceba i el pebrot, saleu-ho i sofregiu-ho en una paella amb oli abundant. Quan la ceba sigui transparent, afegiu-hi una mica més d’oli, les ametlles, l’all i el tomàquet. Deixeu-ho fregir a foc suau, vigilant que no es torri l’all. Un cop cuit, aboqueu -ho en un bol i tritureu-ho amb la batedora, afegint-hi un got d’aigua (de mica en mica) i controlant la textura de la salsa amb una mica d’oli o nata líquida, si queda massa fluida.
Aboqueu la salsa sobre els tronxos de bleda i deixeu-ho gratinar amb una mica de formatge ratllat per sobre.

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari