El raïm és una de les fruites més destacades de l’agricultura (i de la cultura) mediterrània, molt típica del final de l’estiu i molt rica en flavonoides i antioxidants, que fan també del vi una beguda molt saludable (amb moderació). El seu origen se situa a la zona d’Orient, i s’ha estès per tota la conca mediterrània i pels països d’arreu del globus amb climes similars. El conreu es destina majoritàriament a la producció del vi.

Setembre és el mes de la verema i com no podia ser d’altra manera el Marcat del Masnou us convida a cuinar amb raïm i vi, per descomptat de la DO d’Alella, la nostra.

Aquí va la primera:

Risotto amb vi negre i formatge

INGREDIENTS
240 g arròs Camaroli

40 g de mantega (20 g més per lligar)
20 g oli d’oliva
40 g de formatge fresc de vaca
20 g de ceba picada
1 l de brou vegetal
150 ml de vi negre
Sal i pebre
Raïm negre per guarnir

PREPARACIÓ
Posem l’oli i la mantega en una cassola i, de seguida, hi aboquem una mica de ceba fins que quedi transparent.
Hi aboquem l’arròs (dos grapats petits per ració). Deixem que es torri una mica tot remenant.
Hi aboquem el vi i ho remenem. Ho deixem reduir dos minuts i afegim la sal i una mica de pebre.
Un cop està reduït, hi afegim el brou vegetal. És important que hi hagi una bona quantitat de brou i no remenar-ho més perquè no es trenqui el gra d’arròs.
Un cop arriba al punt de cocció -trigarà uns 10 minuts-, hi podem afegir una mica més de brou, si cal, perquè quedi cremós i ho remenem lleugerament.
Ho traiem del foc i hi afegim el formatge fresc perquè el greix del formatge l’acabi de lligar. Hi afegim una mica més de mantega, perquè quedi més untuós i ja tenim el plat preparat.
L’emplatem pla, sense fer cap muntanya amb l’arròs i el decorem amb una barreja que té una mica de cibulet tallat, uns grams de raïm ja tallats i sense pinyol i una mica d’oli.
Hi ratllem una mica de pell de llimona i ja es pot menjar.

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari