Ingredients
4 guatlles
1 escarola
1 pastanaga
2 tomàquets
1 porro
250 ml de vinagre de vi
250 ml d’oli d’oliva
4 grans de raïm blanc
50 g de pinyons
10 fulles de llorer
1 cabeça d’alls
250 ml d’aigua
Preparació
Netegeu la guatlla de les possibles restes de plomes. Separeu els pits i les cuixes de la carcassa.
Feu una barreja d’aigua, oli i vinagre a parts iguals i afegiu-hi el llorer, l’all i la guatlla. Feu-ho coure a foc lent 30 min.
Netegeu l’escarola i traieu-ne les fulles més verdes; talleu uns bastonets de pastanaga i porro. Escaldeu, peleu i desgraneu el tomàquet, i talleu-lo a quadradets.
Piqueu el raïm sense les granes i els pinyons. Feu un petit buquet d’escarola i poseu-hi un bastonet de pastanaga, un de porro i una mica de tomàquet, i la barreja de raïm i pinyons.
Quan la guatlla sigui cuita, retireu-la de l’escabetx i marqueu-la en una paella ben calenta. Per emplatar-la, disposeu-la al costat de l’escarola. La guatlla es pot servir freda o calenta.
Font: https://www.cuina.cat/