INGREDIENTS (per a 4 persones)
4 porros
200 g d’olives negres sense pinyol
2 cors d’enciam
½ escarola de cabell d’àngel
1 ceba vermella
150 ml d’oli d’oliva verge extra
40 ml de vinagre de vi blanc
1 cullerada de mel
Unes gotes de salsa Tabasco
60 g d’olives arbequines
Sal en escates
PREPARACIÓ
Escorreu bé les olives negres i poseu-les a assecar al forn 24 hores a 45 ºC. Han de quedar ben seques. Tot seguit, tritureu-les per fer-ne una pols. Reserveu-la dins un pot tancat.
Escaliveu els porros al foc de flama o al forn si no en disposeu, i quan siguin cuits, emboliqueu-los perquè es covin. Una vegada freds, peleu-los.
Renteu els cors d’enciam i l’escarola. Escorreu-los molt bé.
Peleu la ceba i talleu-la en tires fines.
En un bol, barregeu l’oli d’oliva, el vinagre, la mel, la salsa Tabasco, les olives arbequines i unes quantes escates de sal. Barregeu-ho bé i afegiu-hi la ceba tallada, l’enciam i l’escarola. Remeneu-ho tot bé i distribuïu-ho als plats.
Peleu els porros, talleu-los en talls d’uns 10 cm i poseu-los al damunt de l’amanida.
Barregeu la pols d’olives negres amb la salsa que ha quedat dins el bol, amaniu-hi els porros i serviu-ho.