INGREDIENTS
400 g de gambes
400 g de llagostins
1 sípia
400 g d’arròs
2 cebes petites
4 alls
2 tomàquets ratllats
2 nyores
sal, 8 cullerades d’oli
1/2 l d’aigua o de fumet de peix
safrà
PREPARACIÓ
Per començar, poseu la paella al foc amb 8 cullerades d’oli i una mica de sal.
Un cop l’oli estigui calent, sofregiu-hi primer la sípia trossejada, i després, la meitat del marisc pelat. Tot seguit, daureu-hi les cebes i els alls ben picats. A continuació, afegiu-hi dues cullerades de tomàquet sofregit, uns quants brins de safrà i la nyora sencera i prèviament punxada. Un cop tingueu el sofregit fet, tireu-hi l’arròs i aneu-ho remenant fins que l’arròs s’hagi enrossit una mica. Aboqueu-hi l’aigua o el fumet de peix, calents, i feu-ho coure uns 10 minuts a foc viu. Passat aquest temps, rectifiqueu-ho de sal i decoreu-ho amb l’altra meitat del marisc, també pelat. Deixeu-ho uns 5 minuts més al foc i ja tindreu l’arròs a punt.
Font: www.ccma.cat