INGREDIENTS (PER A 3-4 PERSONES)
3-4 albergínies mitjanes
1 carbassa violí mitjana (uns 800 g)
300 g de bolets xiitake
200 g de nous
Ametlla mòlta
Oli d’oliva verge
Pebre negre
Sal marina
Per a la beixamel:
1 coliflor mitjana
1 ceba mitjana
Oli d’oliva verge
Sal marina
Nou moscada
3-4 c.s. de llevat nutricional (opcional)
PREPARACIÓ
Preescalfeu el forn a 180 ºC.
Per a la beixamel: en una olla, salteu la ceba tallada a mitges llunes durant uns 7 minuts. Renteu la coliflor, talleu-la a flors i col·loqueu-la dins l’olla. Afegiu aigua fins a cobrir la meitat de les verdures i una culleradeta petita de sal marina. Tapeu i feu bullir durant 10 minuts. Finalment, tritureu el contingut de l’olla juntament amb una cullerada d’oli d’oliva verge, nou moscada al gust i el llevat nutricional (opcional), fins a aconseguir una crema fina i homogènia. Reserveu.
Renteu les albergínies i talleu-les a làmines verticals ben finetes. Escalfeu una planxa amb una mica d’oli d’oliva verge i feu les albergínies per tots dos costats. Reserveu.
Peleu i talleu la carbassa a daus, i renteu i talleu els bolets xiitake a tires.
Escalfeu una paella amb un raig d’oli d’oliva verge i salteu la carbassa i els bolets amb un pessic de sal marina durant 10-15 minuts, fins que estiguin tendres.
En un processador d’aliments, tritureu les nous fins que quedin reduïdes a trossets ben petits. Afegiu la carbassa i els xiitakes i tritureu a poca potència fins a integrar tots els aliments.
Col·loqueu 2 o 3 talls d’albergínia, en funció de la mida que vulgueu els canelons, sobre una estora de bambú (tipus sushi) superposades les unes amb les altres de manera que formin una base.
Afegiu dues cullerades de farciment a l’extrem més proper a vosaltres i enrotlleu. Col·loqueu el caneló en una safata de forn.
Repetiu el procediment fins a enrotllar tots els canelons.
Un cop teniu tots els canelons dins la bandeja de forn, aboqueu la beixamel fins a cobrir-los, i afegiu ametlla mòlta per sobre.
Poseu la safata al forn per escalfar els canelons i daurar una mica l’ametlla mòlta perquè tingui un efecte de gratinat.
Serviu.
Font: etselquemenges.cat