Fresc i súper lleuger, ideal per a l’estiu o com a entrant en qualsevol època de l’any, el steak tartar és un d’aquells plats que sovint demanem als restaurants però no tan sovint el fem a casa. Amb la recepta del Mercat del Masnou, el steak tartar és tan fàcil, gustós i econòmic que segur que això canviarà.

Ingredients per a 4 persones

500gr de carn de vedella, preferentment del rellom
25gr de tàperes
Una culleradeta de salsa Perrin’s
Una culleradeta de salsa Tabasco
Una cullerada de mostassa Anciene
Una cullerada de quètxup
Unes gotes de whisky
1 rovell d’ou
Pebre
Sal

Preu per persona: 2’50€

Com fem el steak tàrtar del Mercat del Masnou

La base del steak tàrtar és picar la carn de vedella. S’ha de fer de forma que quedi a trossos ben petits, però sense que esdevingui un puré, ja que haurem de notar després els trossets en boca. Per això et recomanem que la carn de vedella es talli amb ganivet.

Fet això, gairebé tenim la recepta enllestida, perquè només queda barrejar la carn amb la resta d’ingredients fins que quedi una mena de massa. Després només has de servir el steak tàrtar sobre torradetes per menjar immediatament. No el deixis preparat sobre les torrades massa temps per evitar que aquestes s’humitegin i perdin la textura cruixent que tan bé li va al steak tàrtar.

I per gaudir-lo del tot, sempre pots acompanyar el stek tàrtar amb un vi negre jove de la DO Alella o bé amb un dels seus escumosos secs.

Per fer el steak tàrtar al teu gust

Sempre pots adaptar els condiments que et proposem i la seva proporció al teu gust, i afegir-ne d’altres com un raig de suc de llimona, una mica de julivert ben fresc o ceba tendra, ambdós ben picats.

Tanmateix, pots deixar la massa del steak tàrtar a la nevera durant un quart d’hora per tal que maceri la carn i s’integrin els diferents sabors. En aquest cas, no afegeixis el rovell d’ou fins a l’hora de servir.

La curiositat: Per què la part del rellom per fer steak tàrtar?

El steak tàrtar es pot fer amb carn de vedella o de bou, però sempre es recomana que sigui la part del rellom per la seva tendresa, perquè és sucosa i perquè conté poc greix. Tot i això, pots triar alguna altra part de la vedella, però és recomanable que per fer steak tàrtar no tingui més d’un 5% de greix. En tot cas, pregunta a la teva parada del Mercat del Masnou.

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari

Newsletter

Introduïu la vostra adreça electrònica a continuació per subscriure-us al nostre newsletter i rebre ofertes exclusives, promocions y notícies.

Gràcies per subscriure-us!

Something went wrong.